Ajankohtaista

Ajankohtaista

4.3.2019
Kotitalouksien hiilijalanjälkiin huomiota

Valkeakosken kaupunki osallistuu Kestävien elämäntapojen kiihdyttämö -hankkeeseen, jossa seurataan erilaisten kotitalouksien kulutusta ja mietitään mahdollisuuksia hiilijalanjäljen pienentämiseen. Kotitaloudet osallistuvat hankkeeseen vapaaehtoispohjalta ja tarkoituksena on paitsi miettiä yksittäisten kotitalouksien kulutustottumuksia myös selvittää millaisia kaupungin palveluja tarvittaisiin helpottamaan kestävää elämäntapaa. Kyseessä on kolmivuotinen kansainvälinen ohjelma, jossa on mukana seitsemän maata. Suomesta mukaan pyritään kuluvana vuonna saamaan kaikkiaan 500 perhettä.

1.12.2018
Vuoden Yrittäjäksi Mari Toivettula

Perinteistä, jo 73 vuotta Valkeakoskella toiminutta Mäkipään vaatetusliikettä luotsaava Mari Toivettula valittiin Valkeakosken Vuoden Yrittäjäksi 2018. Toivettula osti yrityksen viitisen vuotta sitten ja on aktiivisesti kehittänyt sitä entisen omistajan toimiessa taustalla mentorina. Yritys on loistava esimerkki paitsi kivijalkaliikkeen mahdollisuuksista verkkokauppaa vastaan myös onnistuneesta sukupolvenvaihdoksesta. 

20.11.2018
Valkeakosken ammattiopistolle kunniamaininta laatupalkintokilpailussa

Valkeakosken ammattiopisto VAAO palkittiin kunniamaininnalla opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä vuotuisessa laatupalkintokilpailussa. Vuoden 2018 erityisteemana oli opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointi - teemalla haluttiin korostaa hyvinvoinnin merkitystä osana ammattiosaamista ja työssäjaksamista.

23.10.2018
Suomalaisen Käsityön Päivän palkinto Valkeakoskelle

Valkeakoskelaisen Kirjosillan Heijastin-Ranneke on palkittu Suomalsien Käsityön Päivänä 23.10.2018 Vuoden 2018 Tuotteena. Yritys valmistaa erilaisia heijastimia ja heijastavia tuotteita, myös liikelahjoiksi. Kirjosillan tuotteet ovat palkittuja ja kansainvälisestikin tunnettuja.

19.10.2018
Uusi pintavesilaitos rakenteilla Valkeakoskella

Valkeakoskelle on valmistumassa kesällä 2019 pintavesilaitos, jonka mittakaava on Suomen oloissa harvinainen. Moderni laitos lupaa talousveden laatuvaatimukset ylittävää vesijohtovettä - valkeakoskelaiset kuluttajat pääsevät hyötymään paikkakunnalla olevasta elintarviketeollisuudesta, jonka tarpeiden mukaan veden laatutaso on määritetty. Laitoksen kaksilinjaisuus antaa toimintavarmuutta ja energiansäästökysymykset on huomioitu mm. aurinkopaneeleilla ja lämmön talteenotolla.